Облигационно право

Кантората предлага пълно съдействие при сключване на различни видове договори, както между търговци, така и между физически лица, като изготвя Вашия договор, проучва лицето с което договаряте – социално осигурено ли е, неговото недвижимо имущество, регистрирани търговски дружества /включително, годишен финансов отчет, брой назначени служители и др./, наличие на висящи съдебни производства, включително за несъстоятелност, наличие или липса на застраховка при дейности за които тя е задължителна.

Кантората дава 100% гаранция, че ако Вашият съконтрахент не изпълни задълженията си по договора, Вие ще спечелите, в случай, че заведете дело в съда, стига да сте изпълнили от своя страна задълженията си и да следвате нашите съвети. В противен случай ние връщаме платената от Вас сума за изготвянето на договора.

Когато сте физическо лице и сключвате договор с юридическо лице за предоставяне на стоки или услуги, Вие имате следните права като потребител:
облигационно право

  • Когато купувате по интернет, поща или телефон, вие имате същите права относно гаранцията, както при покупка от магазин.
  • Ако в магазина цената на стелажа е различна от тази, която Ви взимат на касата, имате право да платите по-изгодната за вас цена.
  • Ако сте подписали договор за потребителски кредит, имате право (в случай че не сте усвоили парите) да размислите и да го прекратите в рамките на 14 дни след подписването му, без да посочвате мотиви за това решение.
  • При пазаруване по интернет имате право да върнете продукта в рамките на 14 дни от доставката и да си вземете парите обратно, без да посочвате мотиви за решението си.
  • Когато купувате по интернет или чрез телешоп, доставката трябва да пристигне в рамките на 30 дни, независимо от коя точка на планетата.

Ако имате валиден самолетен билет, явили сте се навреме на летището, но са ви отказали да ви качат на борда, защото няма място или по друга причина, имате право на компенсация между 125 и 600 евро. Изключение правят само случаите на форсмажорни обстоятелства (бури, мъгла и други природни катаклизми).

Имате право да анулирате договор за таймшеринг в рамките на 10 дни след подписването на договора, без от това да произтекат финансови тежести за вас. (Таймшеринг е форма на съвместно придобиване на даден имот, при която всеки собственик има право да го ползва за определен период от време в годината – б.р.).

Ако сте си направили резервация за почивка, туристическата фирма не може да прави значителни промени (например на хотела или на датите на пътуване), освен ако не се съгласите писмено. Ако не сте съгласни с промените, имате право да ви възстановят заплатената сума в рамките на 7 дни – без санкции.

Освен това всяка туристическа фирма е длъжна да поддържа валидна застраховка. Преди подписване на договор или най-късно при подписване на договор с туристическа фирма, тя следва да Ви представи валиден сертификат за сключена застраховка. В случай, че не Ви се представи такъв, имате право да развалите договора без каквито и да било неустойки.

Свържете се с нас!