201605.17

Как банките съзнателно нарушават правата на вложителите си

Знаете ли, че когато вложите спестяванията си в банка или получавате заплатата си по банков път парите ви са защитени дори повече отколкото на банките им се иска. Съвременните технологии позволяват умела фалшификация на различни документи като пълномощни, удостоверения за наследници, документи за самоличност, посредством които организираната престъпност посегна на спестяванията и наличните парични средства на хората, не толкова грижливо пазени от българските банки.

Как банките мамят клиентите сиВ последните години зачестиха случаите, в които бяха ощетени хора, които са положили дължимата грижа за опазване на средствата си. Неоторизирани трети лица, легитимиращи се с фалшиви лични документи, неистински пълномощни и имитации на удостоверения за наследници съумяват ежедневно да заблуждават банковите служители за качеството си на лице, овластено да получи вашите пари.

Банките в България не положиха толкова грижа да предотвратят порочната практика, която рискува спестяванията на хората да изчезват, колкото вложиха ресурс в това да измислят всевъзможни причини за намаляване на лихвите по влоговете и увеличаване на таксите за поддръжката на сметки.

Същевременно навлизането на т.нар. „Интернет банкиране” освен възможност за потребителите да извършват преводи лесно, предостави и сериозен риск от външна намеса и източване на авоарите ви от банковата ви сметка, при това дори без да разберете. Българският съд отговори на тези нови заплахи срещу правата на хората, като възложи риска при всякакви намеси от страна на трети лица да се носи от страна на банковите институции.

Ако станете жертва на нежелано и непоискано от вас разпореждане с личните ви средства от страна на трети лица, е важно да знаете, че обслужващата ви банка е длъжна да възстанови, всичко, което ви е било отнето, включително и лихвите от деня на поискването. Това е така, защото именно българските банки са отговорни за вашите пари, след като сте им им ги поверили и сте дали възможност да работят с тях!

Българските банки носят отговорност да ви обезщетят в пълен размер за това, което сте загубили, защото те не са създали достатъчно сигурна система за електронно банкиране и защото не са създали необходимите процедури за персонала си, въз основа на които да се уверят, че разпореждането със средствата ви се извършва само и единствено с ваше изрично съгласие.

В случай, че върху предаденото ви в банка имущество бъде посегнато по какъвто и да било начин, то знайте, че кредитната институция е създала предпоставките за това и го е допуснала, затова не се доверявайте на банковите служители, които ви обясняват, че вашите пари са загубени! Българският съд е имал повече от десетилетие, за да създаде ефективна практика в тази насока и последната е именно в защита на гражданите, вложили своите пари в съответната институция.

Ако не потърсите правата си пред правозащитните органи, банките никога няма доброволно да признаят грешката си и да ви обезщетят за това, че самите те са допуснали кражбата на вашите пари!

При подобни неприятни случаи ще ви е необходима висококвалифицирана правна помощ за процесуално представителство в производството срещу господстващите в България банкови институции. Всички заплатени от вас разноски ще бъдат възстановени от банката, която ви е създала неудобството да водите гражданско дело, а в края на деня, банката винаги е длъжник, който искате да имате, защото знаете, че ще плати всичко с лихвите!

Единственото, което остава е да я принудите да го направи е като потърсите правата си по съдебен ред с помощта на адвокат по банкови дела!

Свържете се с нас!
Как банките съзнателно нарушават правата на вложителите си
4.6 (92.8%) 25 гласs